Мальтодекстрин використовується в домашньому півавареніі для надання пиву солодощі. Застосовується в якості заміни частини цукру (до 60%), внесеного на головне бродіння в співвідношенні 1: 1. Надає повноту смаку, зменшує сухість пива. Декстрозних еквівалент 19,41
Мальтодекстрин - це крaхмальний продукт у вигляді сипучого білого порошку, який одержують в результаті ензимної деполімеризації водного розчину кукурудзяного крохмалю, з подальшим розпиляним сушінням. Мальтодекстрин характеризується низькою солодкістю, високою щільністю, швидкою розчинністю, високою вологоємністю. Мальтодекстрини мають різнорідний склад суміші сахаридов.
Мальтодекстрини - це ферментативно розщеплені крохмалі, які легкозасвоювані і не викликають шлункові ускладнення, як наприклад при подаванні такої ж кількості глюкози. Вигодою мальтодекстрина є те, що його ращепленіе відбувається в травному тракті, а також його порівняно невелика швидкість розщеплення, тим самим забезпечується тривале і рівномірне надходження глюкози в організм.
Мальтодекстрин (декстрінмальтозою) є джерелом енергії при фізичному навантаженні. Це продукт часткового розщеплення крохмалю на більш дрібні фрагменти - декстрини. При повному розщепленні мальтодекстрина утворюється глюкоза. У порівнянні з простими сахаридами має вигоду, так як розщеплюється на глюкозу аж в травному такті, і рівень кров'яної глюкози поступово доповнюється в залежності від потреб організму. Мальтодекстрин отриманий після спортивної навантаження є хорошим джерелом глюкози для відновлення запасів м'язового і печінкового глікогену, які були витрачені під час фізичного навантаження.
Властивості мальтодекстрина дозволяють використовувати його досить широко. У харчовій промисловості його застосовують як добавки. У кондитерських і хлібобулочних виробах - для поліпшення їх виду і смакових якостей; включають до складу приправ і соусів - мальтодекстрин добре стабілізує емульсії; використовують в молочній промисловості; при виробництві напоїв, продуктів швидкого приготування; для поліпшення консистенції додають в морозиво.
Мальтодекстрин сприяє поліпшенню і полегшення процесу розчинення білків, тому його включають до складу дієтичного харчування. Часто мальтодекстрин використовується в дитячому харчуванні.
Іншим важливим напрямком є застосування мальтодекстрина в фармацевтиці: його використовують як інертне допоміжна речовина, що дозволяє при великій кількості компонентів в мікродозах створювати стабільні склади (що, в поєднанні з гіпоалергенність і швидкою розчинністю у воді, є дуже важливою властивістю при створенні деяких лікарських форм).
Мальтодекстрин використовують в бодібілдингу як джерело енергії в гейнерах; а також у складі БАД, оскільки він стимулює зростання біфідобактерій в кишечнику.
Мальтодекстрин є проміжним продуктом розщеплення ферментом альфа-амілазою картопляного або кукурудзяного крохмалю.
Мальтодекстрин виглядає як порошок білого кольору, іноді білого з легким кремовим відтінком. Він має солодкуватий смак і добре розчиняється як в гарячій, так і в холодній воді. Мальтодекстрин застосовують при виготовленні косметичних засобів, зокрема у виробництві кремів, що очищають пори і поживних масок, бальзамів, пудри, рум'ян, присипок, а також зубних паст. Мальтодекстрин сприяє зменшенню мімічних зморшок і покращує живлення шкіри, що дозволяє активно використовувати його в кремах антивікових серій.
Мальтодекстрин харчовий, 1 кг
- Модель: 100546
- Наявність: 3
-
32.00грн.